Nieuws

Tall Ship Gunilla te gast in Maritiem Museum

Het Zweedse Tall Ship Gunilla is van 20 t/m 30 september te gast in het Maritiem Museum in Rotterdam. Het op één na grootste zeilschip van Zweden, het zeiltrainingsschip Tallship GUNILLA is een attractie op zich, maar het feit dat ze als onderdeel van een school dienst doet, wekt de belangstelling des te meer. De overtuiging dat het mogelijk is om de normale Zweedse middelbare school te ontwikkelen aan boord van een traditioneel vierkant getuigd zeilschip, kan als een uitdaging worden beschouwd.

GUNILLA - Sail On Board

De pedagogische gedachte achter dit project bestaat uit een heel bijzondere combinatie van theorie en praktijk. De zeilroutes zijn samengesteld om de studenten een optimale ervaring te bieden uit de meeste verschillende landen, samenlevingen en culturen. Het geïntegreerde onderwijs op de “thuisschool” op het eiland Öckerö in Göteborg, dient als toegepaste voorbereiding op de twee maanden durende zeilreis elk jaar. Tallship GUNILLA vervoert 44 studenten en 11 professionele bemanningsleden. De ruime romp van 50 m lengte heeft benedendeks een interieur van modern design.

Naast het normale schoolwerk dat wordt gekenmerkt door lessen onder zeil. Onder leiding van ervaren wachtleiders en officieren dienen zij als waarnemend bemanning aan boord, verantwoordelijk voor alle werkzaamheden boven en aan dek, inclusief het onderhoud van het schip. Zware vierkante zeilen hijsen of balanceren op de werf zo’n dertig meter bovendeks vereist samenwerking en communicatie die op een unieke manier een gevoel van saamhorigheid binnen de groep zal ontwikkelen. De Zweedse middelbare school is drie jaren tijdens deze jaren gaan de leerlingen vijf keer op reis naar vijf verschillende geografische gebieden.

Openingstijden: woensdag 21 en 28 september van 13:00-17:00u, donderdag 22 en 29 september van 14:00-17:00u en vrijdag 23 september van 10:00-12:00u.

Kijk hier voor meer info

Of kijk hier voor meer info over de Zweedse school en Gunilla