Scheepsverhalen

Sylvia Maessen en haar Industrie 2VD5

Sylvia Maessen is componist en arrangeur en speelt hobo en contrabas. Haar man Krijn, die in 2020 overleed, speelde fagot. In 1985 kochten ze de Ina, een afgedankte sleepboot van de stadsreiniging van Haarlem.

De Ina is in 1927 gebouwd bij scheepswerf Zuidam in Haarlem en vernoemd naar de dochter van de directeur van de Haarlemse stadsreiniging. Toen Krijn en Sylvia haar kochten stond er een Kromhout Gardner 4LW in, afkomstig uit een verongelukte Haarlemse stadsbus. De oorspronkelijke motor, een Kromhout M2, was er al snel uitgehaald.
De Ina werd door Krijn en Sylvia omgedoopt in Arethusa, naar een klassiek hobostuk van de Britse componist Benjamin Britten. Om als professionele musici zonder klagende buren te kunnen repeteren, gingen Krijn en Sylvia op een woonark aan de Vecht wonen. De Arethusa (12 x 3 meter) werd langszij gelegd.

Frankrijk

In 1985 hadden Krijn en Sylvia 10 weken vrij en maakten met de Arethusa een reis door België en Frankrijk. Ze wilden weten wat de Arethusa kon hebben en kwamen daar al snel achter op het Schelde-Rijnkanaal. ‘Het was west 7 of zo, enorm stormachtig. We gingen dwars op de golven. Hij ging rollen, want hij is zo bol als een ei. We hadden alles vastgezet, alle glazen in de wasbak gezet, de fiets met touw aan de sleephaak vastgemaakt. Hij ging zo scheef dat je bijna niet kon blijven staan, maar om ging hij niet, want het zwaartepunt ligt heel diep. Dat was wel een geruststelling.’
De glazen in de wasbak overleefden de beproeving overigens niet. Een mosterdpot die op een rand boven de wasbak stond, viel er bovenop. Na Parijs en het Canal du Bourgogne voeren ze via de Saône en de Rijn terug. ‘In totaal hadden we 455 sluizen. Soms moest je ze zelf bedienen, maar in die tijd had je nog jongens op bromfietsen die meereden. Of er woonde iemand op de sluis, met een groentetuin waar je wat kon kopen.

Industrie

Hoewel de Kromhout-Gardner het prima deed, wilden Krijn en Sylvia graag een langzaamloper. In 1999, tijdens een bezoek aan scheepsmotorenspecialist Gebr. Bos in Spakenburg, hoorden ze over de Zeeuwse kokkelvisser Jan Kwist van de Cobina. Die wilde zijn Industrie 2VD5 vervangen door een lichtere motor, zodat hij sneller van het wad af kon en versere kokkels kon aanleveren.
Kwist kon de 60 pk Industrie uit 1938 aan een handelaar kwijt, maar zag hem liever in de Arethusa terechtkomen. Voor 5000 gulden, de prijs die de handelaar wilde betalen, konden Krijn en Sylvia hem overnemen. Door het toegenomen gewicht kwam de Arethusa 14 centimeter dieper te liggen. Sylvia is dol op haar langzaamloper. ‘De Industrie doet het altijd. Er is nooit iets mee. Het is zo overzichtelijk. Alles is mechanisch, geen elektronica, geen hydrauliek.’

Loflied

Sinds de dood van Krijn vaart Sylvia alleen. Sturen was altijd al haar taak, want dan heeft ze geen last van haar zeeziekte. Ze vind het leuk om met de Arethusa sleepbootevenementen te bezoeken. De mannelijke bezoekers hebben vaak een zekere scepsis jegens een vrouwelijke schipper, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze haar de startprocedure van de Industrie zien demonstreren, inclusief het tornen van het zware vliegwiel.
Sylvia en haar Industrie werden geportretteerd in de YouTube-video Loflied op de langzaamloper (53), die in twee jaar tijd al 130.000 keer bekeken is. Dat is niet zonder gevolgen. Na het geven van concerten wordt Sylvia weleens aangesproken door mensen die vragen of ze haar niet in een video over een oude motor kunnen hebben gezien.

Lees het hele artikel van Heere Heeresma jr. in de Schuttevaer (alleen voor abonnees)

Foto: © Heere Heeresma jr.