Nieuws

Stoomsloepenfestijn Medemblik 13 augustus t/m 14 augustus

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus meert bij het Stoommachinemuseum in Medemblik een groot aantal authentieke stoomsloepen af aan de museumsteiger. Het is een prachtig schouwspel de sloepen met grote rookpluimen af en aan te zien varen op de Kleine Vliet. Voor alle sloepen geldt: ze hebben een ketel en stoommachine aan boord voor de voortstuwing. Bij voldoende capaciteit en afhankelijk van het weer mag je kosteloos een stukje meevaren met de sloepeigenaren. Ook kun je dit weekend een rondvaart maken over het IJsselmeer met het oudste stoomschip van Nederland.

Ringsteken op ’t water
Zaterdagmiddag (als het weer het toelaat) gaan we voor het tweede jaar op rij ringsteken met stoomsloepen! De trofee, een wisselbokaal, vorig jaar gewonnen door de bemanning van de Phoenix, zal met verve verdedigd worden. Spektakel gegarandeerd!

Rondvaarten IJsselmeer
In de Stoomhaven tegenover het museum ligt het stoomschip ss Christiaan Brunings onder stoom afgemeerd aan de steiger, klaar om uit te varen met passagiers. Het schip, gebouwd in 1900 als ijsbreker en directievaartuig voor Rijkswaterstaat, is het oudste nog varende kolengestookte schip van Nederland. Sinds 1968 is het schip eigendom van het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Meevaren met dit unieke schip dat tot het Varend Erfgoed behoort? Reserveer dan een ticket à € 10 (verkrijgbaar aan de kassa) voor een rondvaart van een uur over het IJsselmeer via 0227 544732. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag om 11:00, 13:00 en 15:00 uur vanuit de Stoomhaven in het IJsselmeer.
Het museum is onder stoom en de machines draaien zowel binnen als buiten in de machinetuin.

Kijk hier voor meer info