STOOM op de ZAAN

Op zaterdagmiddag 9 en zondag 10 juli kunt u meevaren op de historische stoomschepen SCHEELENKULHEN en HMS ELFIN respectievelijk gebouwd in Duitsland 1927 en 1933 voor de Royal Navy. Een heerlijke middag “ONDER STOOM” een uniek moment voor jong en oud.

U kunt aanmonsteren op het grootste zeegaande stoomschip van Nederland het 33 meter lange stoomschip HMS ELFIN. Vertrektijd is om 13.30 vanaf het Zuideinde 38 – 1521 DA Wormerveer, voor een tocht naar het Alkmaardermeer en u meert na een heerlijke middag weer aan om circa 17.30 uur. Ook de kolengestookte havensleepboot SCHEELENKUHLEN uit 1927 vaart dit weekend. U kunt op zaterdag dus kiezen op welk schip U wilt aanmonsteren.

de Scheelenkuhlen

Tijdens de 4 uur durende tocht heeft u alle gelegenheid om een kijkje te nemen in de machinekamer bij de machinisten waar de machtige stoommachines rustig draaien, en tevens zorgen voor een geruisloze vaart. Ook kunt u kijken bij de grote twee vuurs gestookte stoomketel aan boord, waar stokers de ketel op druk houden. In het stuurhuis is er altijd wel even de mogelijkheid om het stuurwiel even over te nemen van de roerganger of kapitein.

Op de SCHEELENKUHLEN gaat geen kok mee, dus raden wij U aan zelf wat te eten en wat te drinken mee te nemen.
Op de ELFIN heeft de kok meestal een heerlijk glaasje fris, bier of wijn tegen voor-oorlogse prijzen voor u klaarstaan en stijgen er heerlijke geuren op vanaf zijn kolengestookte fornuis.
Uiteraard zorgt de gehele bemanning ervoor dat u een onvergetelijke middag heeft.

Voor informatie en reserveringen voor de rondvaarten kunt u voor beide dagen mailen met f.boom@chello.nl
Het gehele programma deze dagen is:
De SCHEELENKUHLEN en ELFIN varen zaterdag naar het Alkmaardermeer
Zondag vaart de SCHEELENKUHLEN met genodigden naar Amsterdam.
De HMS ELFIN met oud zeevarenden weer naar het Alkmaardermeer .
Kosten voor deze unieke tocht zijn € 60.00 per persoon, donateurs € 55.00 p.p.

Afbeelding: de Elfin, © J. Plug