Nieuws

Stichting Vaarwens laat tweede schip ontwerpen

De Stichting Vaarwens, die met haar schip Vaarwens I dagtochtjes maakt met terminaal zieke mensen, laat een tweede schip ontwerpen, de Vaarwens II.

Op 24 juni een ontwerpovereenkomst getekend tussen Inge de Graaf, directeur van Stichting Vaarwens, en Arnold de Ruyter van ARDesign voor de Vaarwens II.

Volgens Stichting Vaarwens is een tweede schip op korte termijn nog niet nodig, omdat aanvragen voor tochten die niet met de Vaarwens I alleen kunnen worden voldaan, worden opgevangen met de Meander V. Dat is het woonschip van Inge de Graaf en Evert Stel, de initiatiefnemers van Stichting Vaarwens. De Meander V kan echter niet altijd beschikbaar blijven, dus is er een ander back-up schip nodig.

Elektrisch varen

Een andere reden om een tweede schip te laten bouwen zijn de verwachte verplichtingen voor elektrisch varen. Als de Vaarwens I, nu nog uitgerust met een 210 pk John Deere, omgebouwd gaat worden voor elektrische voortstuwing, zal het geruime tijd op de werf zijn. ‘Als we eerst een ander schip bouwen, kan de Vaarwens I in alle rust omgebouwd worden,’ aldus Evert Stel, de technische man van Stichting Vaarwens. ‘Ook is er ieder jaar een groei in het aantal aanvragen en de vraag is dan ook of we aan al die aanvragen kunnen voldoen met één schip. Wij verwachten van niet. En wat doe je als het schip voor groot onderhoud naar de werf moet? Of als een groot evenement vraagt of je ter promotie met het schip komt? Dan is stilstaan achteruit gaan.’

Stichting Vaarwens is aan het sparen voor de Vaarwens II, want er is ongeveer 9 ton nodig om het voor brancards en rolstoelen toegankelijke schip te bouwen. Wie aan de bouw wil bijdragen kan een donatie doen op NL17 INGB 0005 6591 79, onder vermelding van Vaarwens II.

Lees hier het oorspronkelijke bericht (Weekblad Schuttevaer, alleen voor abonnees)