Stichting MS Noordborg zamelt geld in voor schip

Met een crowdfundingsactie wil de nieuwe Stichting MS Noordborg proberen genoeg geld in te zamelen om de coaster Noordborg te kopen. De stichting wil hier het Brons Motorenmuseum tentoonstellen.

Drie jaar geleden werd het Brons Motorenmuseum uit zijn onderkomen in Appingedam gezet vanwege een conflict met de huurbaas. Sindsdien is het dakloos. Voorzitter Anne Nijboer wil nu het museum nieuw leven inblazen en hij heeft zijn oog laten vallen op een andere plek: het ruim van de coaster Noordborg. Om de coaster te kunnen kopen wil de Stichting MS Noordborg nu 120.000 euro inzamelen. Inmiddels heeft de actie € 12.354,- opgeleverd.

De Noordborg werd door scheepsmakelaar Dick van der Kamp gered van de sloop. Het is een bijzonder schip: zo is het de allerlaatste originele kustvaarder in Nederland en was het ooit het decor voor een van de avonturen van de legendarische televisieclown Pipo. Het schip is in 1962 bij Amels in Makkum gebouwd voor Royal Wagenborg en uitgerust met een Brons 4ED van 220 pk.

Ga hier naar de crowdfundingactie

Of kijk hier bij Stichting MS Noordborg