Stichting Huizer Botters sluit jubileumjaar feestelijk af

De Stichting Huizer Botters bestaat 25 jaar. Reden om dit jaar flink uit te pakken met tal van feestelijke activiteiten. Voor wie dit heeft gemist, én voor wie er geen genoeg van kan krijgen: het jubileumjaar wordt komend weekend (16 en 17 september) afgesloten met een Taeje Bôkkesrace, een vlootshow en een havenconcert.
Vrijdagmiddag wordt tussen 13 en 16 uur de wedstrijd met dertig botters gehouden op het Gooimeer. Een groot deel van dit spektakel speelt zich af voor de Zomerkade en is vandaar dus goed te volgen voor publiek. De Botterwerf (het thuishonk van de Botterstichting) is die dag alleen toegankelijk voor deelnemende bedrijven.

Op zaterdag is er op dezelfde plek op het Gooimeer van 13 tot 14.30 uur een vlootshow met meer dan twintig botters. Het is een eerbetoon aan alle vrijwilligers – afkomstig uit de verschillende (voormalige) vissersdorpen – die zich sinds de jaren vijftig hebben ingezet voor het behoud van dit historisch erfgoed. Bij deze vlootshow varen de botters in kiellinie achter elkaar en strijken als eresaluut de fok zodra zij ter hoogte zijn van het commandeurschip, de voormalige reddingsboot Bernard van Leer, zo laat de Botterstichting weten. De vlootshow wordt afgenomen door Ad van der Sande (Koninklijke Marine) en de directie van de KNRM. Ook aanwezig: burgemeester Niek Meijer en Johan Westland (voorzitter Stichting Huizer Botters).

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

Alle info: huizerbotters.nl

Foto: Huizer Botters