Startschot voor de Westlander Zeildagen

Warmond – Komend weekend zijn er weer verschillende varende Westlanders, Kagenaars en andere historische bedrijfsvaartuigen te bewonderen tijdens de Westlander Zeildagen op de Kagerplassen te Warmond. Het bestuur van de Stichting Zeilvaart Warmond is er zeer trots op om te kunnen melden dat er dit jaar weer voldoende schepen aangemeld zijn om het evenement door te kunnen laten gaan.

De voorgaande twee jaren konden de Westlander Zeildagen helaas niet doorgaan omdat er te weinig aanmeldingen waren. Het aantal van acht deelnemende schepen dit jaar geeft aan dat de Westlander Zeildagen als evenement nog voldoende bestaansrecht heeft. Vanuit de schippers en de bemanning bestaat er voldoende belangstelling en ook de verjonging van de bemanning de afgelopen jaren geeft aan dat het varen met historische zeilschepen geen vergane glorie betreft.

Programma
Dit jaar worden de Westlander Zeildagen voor de 32ste keer gehouden op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019. De start van de wedstrijd is zoals gewoonlijk op beide dagen rond 10.00 uur in Park Groot Leerust aan de Burgemeester Ketelaarstraat te Warmond.

Op zaterdag varen de schepen een zogenaamde “beurtveer” wedstrijd over het gehele plassengebied van de Kaag tussen 10:00 en 17:00 uur waarbij de schepen binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk verschillende havens aan moeten doen. Tussen 12:00 en 14:00 leggen de schepen minimaal een half uur aan in het park als verplichte haven en voor de lunchpauze.

Op zondag wordt er tussen 10:00 uur en 14:00 uur een hardzeilwedstrijd gehouden waarbij zo snel mogelijk een bepaald parcours op het water afgelegd moet worden. Deze wedstrijd zal voornamelijk op ’t Joppe gevaren worden en zal vanaf de wal op recreatie eiland Koudenhoorn goed te volgen zijn.

Op beide dagen is de start en de finish in Park Groot Leerust waar de schepen goed te zien zijn. Ook op internet is de wedstrijd goed te volgen via ons track-en-trace systeem (www.zeilvaartwarmond.nl).

Zondagmiddag rond 15:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden en zal er onder genot van een hapje en een drankje gezellig nagepraat worden. We gaan uit van een zonnig en windvol weekend en hopen op een hoge opkomst zowel bij de bemanning als het publiek!

RVEN
EOC