Stadhuis Den Helder definitief naar Willemsoord

Ontwikkelmaatschappij Zeestad is sinds deze week officieel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwe stadhuis op Willemsoord. Volgende week donderdag worden de eerste schetsontwerpen gepresenteerd.

Met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst, heeft de gemeente Den Helder formeel het stokje overgedragen aan Zeestad.

Wethouder Michiel Wouters en Zeestaddirecteur Ferdinand Vreugdenhil hebben de overeenkomst ondertekend in gebouw 66. Het is de bedoeling dat op deze plek over een aantal jaar de publieksbalies, raadszaal en een multifunctionele ruimte komen voor (nautische) evenementen. Gebouw 72 wordt ontwikkeld als onderkomen voor ambtenaren van de gemeente.

Wethouder Michiel Wouters is enthousiast over de plannen van de architecten: ,,Zij geven het vertrouwen dat de gebouwen behouden blijven en het karakter ervan in stand blijft. Straks staat daar een fantastisch mooi stadhuis, midden in het Nautisch Hoofdkwartier. Een stadhuis voor inwoners en ambtenaren waar ontmoeting belangrijk is en waar genoeg ruimte is voor activiteiten en de Museumhaven.’’

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

RVEN
EOC