Sleepbootdagen Vianen gaan in 2021 ook niet door

Corona werpt haar schaduw ver vooruit naar mei 2021. De organisatie van de Sleepbootdagen in Vianen laat namelijk weten het tweejaarlijks evenement niet door te laten gaan. Het besluit om het evenement, dat half mei 2021 plaats zou gaan vinden, niet door te laten gaan, heeft de organisatie flink wat hoofdbrekens gekost.

“Voor onszelf hebben wij het moment van ‘go, no go’ altijd begin september liggen. De overlegcyclus gaat van start, sponsoren worden benaderd, tekeningen gemaakt, alles ten behoeve van de vergunningaanvraag. Dat moet nu eenmaal vroegtijdig gebeuren. Door de grote onzekerheid hadden wij al besloten om de ‘go, no go’ op begin november te zetten.”

“Door onze jarenlange ervaring, de vertrouwde draaiboeken en door keihard te werken, dachten wij het in deze korte voorbereidingstijd wel voor elkaar te krijgen”, zo legt de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen in een brief aan het college van de gemeente Vijfheerenlanden uit.

Uitdaging
Voor de organisatie lag er voor de editie van 2021 al een flinke uitdaging, omdat er op de gebruikelijke locatie van het evenement, Sluiseiland, gebouwd wordt. “In eerste instantie leek het al moeilijk te worden om op ongeveer dezelfde plek de Sleepbootdagen van 2021 te gaan houden, maar doordat de stichting, de aannemer èn de gemeente de koppen bij elkaar hebben gestoken, kon het evenement gewoon plaatsvinden. Zij het aangepast”, zo lieten voorzitter Anné Middendorp en secretaris Henk Lammertink eerder al weten.

Negatief scenario
Maar sinds maart van dit jaar ziet de wereld er ineens heel anders uit. En dat gaat ook niet voorbij aan de organisatie van de Sleepbootdagen in Vianen. Er is in de afgelopen periode nog wel overleg geweest tussen de betrokken partijen om te bekijken hoe de Sleepbootdagen in 2021 vorm zouden kunnen gaan krijgen. Maar de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn daarna hard gegaan en, mede na overleg met de Veiligheidsregio Utrecht, heeft de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen de knoop door moeten hakken en besloten: het gaat niet door.

Lees het gehele artikel op de bron: Het contact