Skûtsje en schippersverhalen in het Museum Hindeloopen

Op zaterdagavond, 12 september 2020, organiseert de Vereniging Vrienden Museum Hindeloopen een vrolijke activiteit op het plein voor Museum Hindeloopen, Dijkweg 1, voor maximaal 60 personen.

Age Veldboom brengt dan op boeiende wijze skûtsjeverhalen, schippersverhalen, historische en humoristische gebeurtenissen op rond en het water, van beginvorige eeuw, ten tonele. “Een lezing mag je het verhaal over skûtsjes en skûtsje-historie eigenlijk niet noemen,” zegt Age, “ wel een verhaal vol beleving waaruit de sfeer van vroeger tijden aan boord van de zeilende vrachtvaart nog te proeven is”. Voor de vrolijke noot neemt hij de trekharmonica mee en ter illustratie van het verhaal wat oude materialen uit het Skûtsjemuseum . Kortom de geur van taan en teer is bijna te ruiken.

Age Veldboom is oprichter van het Skûtsjemuseum te Earnewâld. Verder was Age ook skûtsjeschipper bij de IFKS en voer meerdere keren de Strontrace van Workum naar Warmond met zijn skûtsje de Swanneblom. In verband met de voorschriften van het RIVM wordt onderling een afstand aangehouden van 1,5 meter, met uitzondering van gezinsleden.

De avondvoorstelling begint om precies 19.30 uur. Raadpleeg voor verdere informatie de website van het Museum, www.museumhindeloopen.nl Reserveren is noodzakelijk op info@museumhindeloopen.nl. Voor nadere inlichtingen 0651 92 99 82.

Lees het gehele artikel op de bron: Balkster Courant

Afbeelding: pixabay