SKS schrapt skûtsjesilen na oplopende besmettingen

Het kampioenschap van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) gaat dit jaar niet door. Dat besluit het bestuur met het oog op de geldende coronamaatregelen. Het is de tweede keer op rij dat het kampioenschap niet doorgaat. De SKS maakte het besluit bekend in de ledenvergadering in Woudsend.

Eerder meldde de IFKS al dat ook hun kampioenschap niet doorgaat. Dit betekent dat er dit jaar, net als in 2020, geen skûtsjekampioenschappen gezeild worden in Fryslân.

Elk jaar zijn er twee kampioenschappen skûtsjesilen, direct na elkaar. De SKS is de oudste. Daar doen veertien skûtsjes aan mee. De schippers zijn afkomstig uit oude schippersfamilies. De IFKS heeft een open karakter. Daar mag iedereen aan meedoen. Meestal zijn dit meer dan zestig skûtsjes, in verschillende klassen.

Door de oplopende besmettingscijfers en de nieuwe coronamaatregelen zien de SKS en de betrokken gemeenten geen kans om het kampioenschap veilig te organiseren. Het belangrijkste argument van de gemeenten is dat het publiek niet tegen te houden is.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding: Sneek Promotie