SKS past kampioenschap aan: geen publiek en geen wedstrijden op Grou en Langweer

Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) gaat dit jaar geen wedstrijden zeilen op Grou en Langweer. Ook mag er bij de wedstrijden geen publiek aanwezig zijn. Dat heeft de SKS donderdagavond besloten. Of de wedstrijden van Grou en Langweer nog ingehaald worden, en waar, is nog niet bekend.

Grou is traditioneel de openingswedstrijd van het SKS-kampioenschap. Dit jaar zou de strijd om het kampioenschap daar beginnen op zaterdag 24 juli. Op donderdag 29 juli stond Langweer in de agenda. Het kampioenschap begint nu op maandag 26 juli bij De Veenhoop. De finale vindt 6 augustus plaats op het Snitsermar.

Niet verantwoord
Volgens de SKS is het niet verantwoord om op dit moment publiek toe te laten bij de wedstrijden. Dat heeft te maken met de oplopende coronabesmettingen. Daarom ligt de nadruk dit jaar op de strijd op het water.

Meer aanpassingen
Naast de wedstrijden op Grou en Langweer zijn er meer aanpassingen. Zo wordt er niet gezeild in de baai van Lemmer, maar verderop op het IJsselmeer. Bij Stavoren zal een baan uitgezet worden die vanaf de wal niet goed te zien is.

De wedstrijden van het SKS skûtsjesilen zijn dit jaar uitgebreid te zien bij Omrop Fryslân. Voor en na de wedstrijden is er een voor- en nabeschouwing met analist, en oud-kampioen Douwe Visser en presentatrice Afke Boven. De wedstrijden zelf worden van commentaar voorzien door Freark Wijma en Eelke Dykstra.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding: © Skydrone Sloten