SKS is duidelijk: kampioenschap skûtsjesilen gaat definitief niet door

Er komt dit jaar definitief geen kampioenschap skûtsjesilen bij de SKS. Naar aanleiding van de versoepeling van de corona-maatregelen die het kabinet eerder deze week aankondigde, heeft die organisatie onderzocht of een kampioenschap niet toch mogelijk was. Het bestuur van de SKS heeft contact gehad met meerdere schippers, wedstrijdcommissies en eigenaren van skûtsjes om te peilen of een kampioenschap nog mogelijk was. Er is ook contact geweest met de Veiligheidsregio, en met meerdere burgemeesters.

‘Maatregels zijn niet duidelijk’
Volgens de SKS is het organiseren van de wedstrijden geen probleem, maar het zou op korte termijn niet duidelijk te krijgen zijn met welke maatregelen er in het publiek en op de volgschepen rekening moet worden gehouden. Bovendien is er nog maar weinig tijd voor de schippers en bemanningen om zich goed voor te bereiden op het kampioenschap. Daarmee zou de veiligheid op het water en aan boord in het geding komen.

Een kampioenschap zonder publiek is geen optie, zegt het bestuur van de SKS. Dat zou ‘SKS-onwaardig’ zijn. De organisatie wil in een weekend in september een wedstrijd organiseren, om te vieren dat de SKS dit jaar 75 jaar bestaat.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Foto: Skydrone Sloten