SKS: Dit jaar geen kampioenschap, maar wel een jubileumbokaal

Het SKS-kampioenschap is dit jaar van de baan vanwege het coronavirus, maar er wordt in september wel een weekend lang gezeild om de jubileumbokaal. Dat vindt plaats in het jubileumweekend van 11, 12 en 13 september. De wedstrijden worden dan gezeild op het water bij Langweer. Dat is de uitkomst van het overleg dat het SKS-bestuur in Woudsend had met de 14 schippers.

Dit jaar had een bijzonder jaar moeten worden: de SKS viert namelijk het 75-jarig bestaan. “Er wordt helaas niet gezeild om het Sulveren Skûtsje”, licht SKS-voorzitter René Nagelhout toe. “We vinden dat het kampioenschap echt bij zomer in Fryslân hoort. Daar hoort publiek bij, daar hoort feest bij.” Dat zit er de komende tijd echter niet in, in verband met de coronamaatregelen.

“Maar er komt wel een jubileumweekend waar we een aantal wedstrijden zeilen.” Doel is om vier wedstrijden in te plannen in twee dagen en dat moet plaatsvinden in het tweede weekeinde van september.

Groen licht om te trainen
De skûtsjesilers wachten nu nog op groen licht om te trainen. “Mensen boven de 18 jaar mogen op dit moment niet samen op een schip zitten. Trainen wordt dan lastig. De kans dat we voor 1 september al met een volledige bemanning kunnen zeilen is op dit moment niet heel groot. We volgen de ontwikkelingen en wat er gecommuniceerd wordt uit de NOC*NSF, het Watersportverbond en het RIVM. Zodra er ook maar een beetje ruimte is, zal je onze skûtsjes op het water zien.”

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland