Nieuws

Schepencarrousel heeft nieuw boekingssysteem

Na een flinke periode van onderzoeken, discussiëren, uitzoeken en programmeren heeft de Stichting Schepencarrousel een nieuw boekingssysteem in gebruik genomen. Het nieuwe systeem moet voor alle gebruikers, zowel schippers als havenmeesters, een vooruitgang blijken.

De schipper kan op eenvoudige manier een ligplaats aanvragen. Het systeem controleert of alle gegevens kloppen en stuurt diverse mails. Schippers kunnen via een eigen account zien wat de status is van hun aanvragen. Zo krijgen ze een goed overzicht van hun boekingen.
Een havenmeester/ligplaatsbeheerder kan met een klik op een link de aanvraag behandelen. Er wordt een havenoverzicht geopend waar alle aanvragen, goedgekeurd of nog in behandeling, worden getoond. Er zijn filtermogelijkheden, zodat de havenmeester kan zien wat de bezetting in een bepaalde periode is.

Haven van het Jaar

De stichting Schepencarrousel denkt al langer na over het waarderen van de populariteit van  havens met een verkiezing van de “haven van het jaar”. Ook dat wordt nu gemakkelijker. De Haven van het Jaar wordt in het seizoen daarop in het zonnetje gezet, door schippers en schepen uit te nodigen voor de jaarlijkse schippersmeeting ter plekke. Zoiets zal collegahavens niet ontgaan, hoopt de stichting, en stimuleren om ook mee te dingen naar deze bijzondere titel.
In het verschiet liggen nog overzichten op de website per haven en per schip. Die zie je alleen als je deelnemer bent, dus de schipper moet hiervoor ingelogd zijn. Die ziet dan bij havens welke schepen er liggen en welke er gaan komen.

Win-Win

De Schepencarrousel biedt zowel de schippers als gemeenten voordelen. Schippers komen in de gelegenheid hun schip te laten varen, in telkens verschillende havens thuis te raken en hun passie te laten zien.
Gemeenten profiteren van het historische varend erfgoed, doordat deze goed onderhouden schepen het aanzien van de havens een positieve impuls geven. Bovendien kunnen gemeenten hun ligplaatsen in de havens flexibel invullen. Beide partijen vinden elkaar op het platform van de Stichting Schepencarrousel.

Bron: website Schepencarrousel