SAIL Varend Erfgoed Nieuws

Aanmelding Varend Erfgoed voor SAIL2020 Amsterdam
Begin november 2019 start de langverwachte aanmelding SAIL 2020 voor het Varend Erfgoed van Nederland. SAIL 2020 heeft in deze jubileum editie, de tiende SAIL, plaats voor meer dan 500 Varend Erfgoed schepen. Deze nemen naast de Tallships een prominente plaats in. Voor het Varend Erfgoed is er een mooi gevuld Nautisch Programma in ontwikkeling en is er elke dag wel een Varend Erfgoed activiteit.

Wanneer SAIL2020
SAIL2020 Amsterdam wordt gehouden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020. Op woensdag voorafgaand, wordt de SAIL IN georganiseerd vanaf IJmuiden naar Amsterdam.

Breed overleg
Donderdag 31 oktober is er een breed overleg gepland waar de behoudsorganisaties Varend Erfgoed worden geïnformeerd over SAIL2020. Aanbrengtochten, ligplaatsen en het Nautisch Programma SAIL2020 voor het Varend Erfgoed worden dan besproken.

Waar kunt u zich informeren
Lees hier nu reeds een uitgebreide toelichting op de aanmelding Varend Erfgoed. Er zal een link-adres geplaatst worden op de SAIL-website voor de aanmelding. Deze link plaatsen wij volgende week uiteraard ook in de scheepspost.

Termijn van aanmelding
De aanmelding staat drie maanden open tot 1 februari 2020.

Criteria deelname SAIL
Schepen dienen ingeschreven te staan in het Register Varend Erfgoed RVEN. Daarvoor moeten ze lid zijn van een Behoudsorganisatie die is aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland. Het schip dient een meerwaarde te hebben als nautisch decor voor Sail, dus dient wel authentiek te zijn.

Uitnodiging
Varend Erfgoed dat geselecteerd wordt voor SAIL2020 wordt door SAIL 2020 uitgenodigd. De uitnodiging wordt in april 2020 gestuurd. SAIL2020 kan dus aanvragen afwijzen gelet op bovenstaande criteria

Vragen
De uitgebreide toelichting aanmelding SAIL 2020 geeft veel informatie. Ook heeft  elke behoudsorganisatie FVEN een of meerder coördinatoren SAIL2020. Zij hebben contact met het Kernteam Varend Erfgoed SAIL 2020.

Meer info kan je krijgen bij het Kernteam Varend Erfgoed SAIL2020: Martin de Boer of Cor Bolt