Sail schuift beslissing over afblazen voor zich uit

De organisatie van Sail Amsterdam beslist voor 15 mei of het maritieme festijn in augustus door kan gaan.

Vooralsnog gaan de voorbereidingen voor de parade van internationale Tall Ships gewoon door, al houdt de organisatie rekening met het ergste. Sail 2020 was dit jaar, net als het Eurovisie Songfestival, de GP van Zandvoort en het EK Voetbal, een van de grote publiekstrekkers van ons land. Terwijl de andere evenementen inmiddels zijn afgelast of uitgesteld, houdt de Sail-organisatie hoop dat de coronacrisis onder controle komt en de historische schepen over 3,5 maand op het IJ te bewonderen zijn.

„De veiligheid en gezondheid van ons allen staat voorop, laat dat duidelijk zijn. Maar we onderzoeken of het mogelijk is Sail op een verantwoorde wijze te organiseren. Daarover staan we in direct contact met de gemeente Amsterdam, GGD, ministerie van Defensie en het RIVM”, zegt woordvoerder Jan Driessen. „Gelukkig kunnen we de beslissing nog even voor ons uit schuiven.”

Het evenement zou in augustus voor de tiende keer gehouden worden. De laatste editie trok zo’n 2,3 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland naar de hoofdstad. Er zijn bij de organisatie tot nu toe ook geen afzeggingen van deelnemers binnengekomen. Woordvoerder Driessen: „We hopen voor iedereen dat na deze zwarte periode de zon weer gaat schijnen.”

Lees het gehele artikel op de bron: papieren of digitale NHD