Sail bedankt het varend erfgoed

Volgende week woensdag zou Sail Amsterdam 2020 beginnen. Bijna 700 eigenaren van Varend Erfgoed hadden zich ingeschreven om mee te varen en SAIL mede groots te maken. In een brief bedankt SAIL de inschrijvers.

Het zou een bijzonder jubileumjaar worden: de tiende SAIL. Een SAIL waarin met name het Varend Erfgoed een belangrijke rol zou gaan spelen. Maar op 22 april besloot het bestuur van SAIl om het evenement af te gelasten vanwege Covid-19. In de brief bedankt SAIL al haar betrokken partners die er zo graag wat moois van hadden gemaakt.

Als dank ontvingen de deelnemers een bijzonder SAIL 2020 vlag, een collectorsitem. Daarnaast vraagt SAIL of je volgende week de mooiste foto van je schip wilt delen op social media met de hashtag #SAIL2020, zodat er een prachtige online collectie van het varend erfgoed wordt gedeeld, een virtuele SAIL2020.

Op 12 augustus zendt de NOS een alternatief programma over SAIL uit: SAIL Away, met fraaie beelden van voorgaande SAIL manifestaties.

Het SAIL-team kijkt al uit naar SAIL2025, waar de tiende SAIL en 50 jaar SAIL zullen samen komen. Ook dan zal het Varend Erfgoed weer reuze welkom zijn in Amsterdam.