Restauratie van een honderd jaar oude houten Thames Barge

In Engeland wordt nog met enkele Thames Barges gevaren. De Raybel is inmiddels een 100 jaar oud, houten zeilschip, dat was gebouwd om zeilend vracht te varen. In januari 2021 moet in Milton Creek de restauratie van dit schip beginnen. Hieronder een video welke een beeld geeft van wat er allemaal moet gebeuren om het schip opnieuw voor de vrachtvaart onder zeil klaar te maken.

Een nieuw tijdperk
Gedurende de drie decennia na haar tewaterlating in 1920, leverde Sailing Barge Raybel vele duizenden tonnen vracht onder zeil. Toen veranderde de wereld en kreeg dieselmotor de meeste voorkeur. Maar nu we zien dat er enorme schade wordt toegebracht aan ons milieu door het verbranden van fossiele brandstoffen, moeten de waarden weer verschuiven. En er zijn lessen te trekken uit het verleden.

Raybel Charters zetten zich in om dit prachtige zeilschip te herstellen, zodat ze zich kan aansluiten bij een groeiende vloot van schepen die vracht kunnen afleveren door gebruik te maken van de grote, onbeperkte kracht van de wind. Naast een directe vermindering van de CO2-uitstoot van transport, zullen onze reizen ook een katalysator en inspiratie zijn voor andere windaangedreven initiatieven, die aansluiten bij een nationaal en internationaal netwerk van duurzame transportbedrijven.

Raybel is bijzonder sterk gebouwd en grotendeels origineel. Het is van vitaal belang dat alle restauratiewerkzaamheden de betekenis van het schip als erfgoed te vergroten, en er zal veel aandacht besteed worden aan de originaliteit.

Bekijk hieronder de video over de voorgenomen restauratie:

Of kijk hier op de site van Raybel