Renovatie van stoomhijskraan Schelde 38 beloond met geldprijs

VLISSINGEN – De redding en de renovatie van de stoomhijskraan Schelde 38 is zo bijzonder en geslaagd dat het project de Stimuleringsprijs 2019 krijgt van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. Stichting Stoomhijskraan Schelde 38 krijgt de prijs – een bedrag van 10.000 euro – op 4 april.

Het project begon in 2015 met ‘een bijzondere en geslaagde reddingsoperatie van een uniek exemplaar industrieel erfgoed’, motiveert het cultuurfonds de prijs. ,,Wat volgde was een restauratie in etappes volgens een gedegen planning, met als uitgangspunt zoveel mogelijk gebruik van originele onderdelen. Een grote groep vrijwilligers, waaronder veel gedreven oud-Scheldemedewerkers, zette zich ervoor in.”

De prijs is bedoeld voor de laatste stap van de restauratie. Het cultuurfonds hoopt dat de restauratie van de Schelde 38 een ‘blijvende bijdrage levert aan het maritiem erfgoed en karakter van Vlissingen en het Scheldekwartier in het bijzonder’.

Commissaris van de koning Han Polman reikt als voorzitter van het Cultuurfonds Zeeland de prijs op 4 april uit in de Timmerfabriek in Vlissingen.

Lees het gehele artikel op de bron: pzc

EOC
RVEN