Quo Vadis personeelsdiensten nieuwe partner Zeekadetkorps Nederland

Quo Vadis personeelsdiensten wordt een nieuwe partner van het Zeekadetkorps Nederland. Het uitzendbureau voor de binnenvaart uit Sliedrecht en het Zeekadetkorps Nederland hebben vandaag de sponsorovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst worden Quo Vadis en het ZKK Nederland nadrukkelijk voor een langere periode aan elkaar verbonden.

Quo Vadis heeft al langere tijd contact met het ZKK Nederland. De organisaties delen samen de passie voor het varen en het begeleiden van jongeren in hun passie voor water en techniek. Quo Vadis begeleidt zijn medewerkers in opleidingen en de groei van hun carrière. Vanuit deze visie willen ze ook ZKK Nederland ondersteunen bij de opleiding en ontwikkeling van de zeekadetten.

Onder het Zeekadetkorps Nederland vallen sinds 6 april 2019 twintig korpsen vanuit heel Nederland. Lelystad is het nieuwste Zeekadetkorps van Nederland. Doelstelling van het Zeekadetkorps Nederland is jongeren, zowel jongens als meisjes, te interesseren voor en te begeleiden naar de maritieme sector.

Alle korpsen beschikken over een korpsschip. Naast voormalige mijnenvegers en boeienleggers ook enkele zee- en binnenvaartschepen. Deze schepen dienen als opleidingsplaats voor de Zeekadetten. Zij houden zelf hun schip in de vaart en in goede staat. Daarbij leren zij veel, niet alleen over het varen op deze schepen maar ook over het plegen van onderhoud, motortechniek, elektrotechniek en vele andere technieken die aan boord van een schip worden gebruikt. Vanzelfsprekend leren zij ook veel over navigeren, logistiek en andere zaken.

Foto: korpsschepen in Lelystad

EOC
RVEN