PSD-veerboot “Koningin Emma” te koop

In Scheveningen ligt op dit moment de voormalige PSD-veerboot KONINGIN EMMA (bouwjaar 1933) te koop. PSDnet.nl spant zich al ruim 15 jaar in voor het behoud van Zeeuws PSD-erfgoed en ziet graag dit in Vlissingen gebouwde schip terugkeren naar de provincie.

Net als in 2015 met zusterschip OOSTER-SCHELDE (bouwjaar 1933) zetten zij zich in om dit historische schip voor Zeeland te bewaren. Bijvoorbeeld voor een toekomst als museumschip, B&B of rondvaartboot op de Westerschelde. Tot voor kort deed de ESTRELLA (zoals de veerboot tegenwoordig heet) dienst als sportvisschip op de Noordzee. Er zijn al gesprekken gevoerd met geïnteresseerden, maar we delen dit nieuws ook graag jullie.

PSDnet heeft een beeldverhaal gemaakt over de historie van dit bijzondere schip, het oudste nog bestaande (en varende!) schip gebouwd op scheepswerf De Schelde. Daarnaast heeft de KONINGIN EMMA een rol gespeeld bij de Koninklijke Marine (mijnenlegger), tijdens de Meidagen van 1940, de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp, Deltawerken en meer. Voor meer historische feiten: Zie de scheepsbiografie over deze veerboot.

Voor meer info kijk je op PSDnet.nl

Foto: PSDnet.nl