Provincie Noord-Holland sponsort Sail Den Helder 2023

De provincie Noord-Holland verbindt zich aan Sail Den Helder en Pre-Sail Texel 2023. Ook deze editie is de provincie sponsor van dit grote nautische spektakel, dat eind juni honderdduizenden bezoekers trekt.

Voorafgaand aan Sail Den Helder, op 28 en 29 juni 2023, is Pre-Sail Texel. Dan liggen er zeilschepen voor anker op de Rede van Texel en in de haven van Oudeschild. Die steken op donderdag 29 juni het Marsdiep over om in Den Helder aanwezig te zijn bij de grote opening. Tot 2 juli liggen de indrukwekkende Tall Ships aan de kades en zijn er heel veel festiviteiten op en rond Willemsoord, waaronder de Marinedagen die de Koninklijke Marine organiseert. Bovendien is Den Helder starthaven van de Tall Ship Races 2023 die de zeilschepen verder over de Noordzee en door Noordwest-Europa zal voeren.

Ilse Zaal, gedeputeerde Economie en Sponsoring: “Beide evenementen trekken veel mensen naar Den Helder en Texel die willen kennismaken met het nautisch erfgoed en met de hedendaagse maritieme ontwikkelingen. Dit is goed voor de economie van de Kop van Noord-Holland en ook een mooie gelegenheid om te laten zien wat de regio te bieden heeft.”

Lees het gehele artikel op de bron: Noord-Holland

Afbeelding: enkele schepen tijdens Sail Den Helder 2019, CC BY-SA 4.0