Primeur met Pasen: Nooit Volmaakt in Forthaven

KUDELSTAART De jachthaven van Fort Kudelstaart heeft er vanaf Pasen een attractie bij. Rob Ligtenberg wordt een van de vaste ligplaatshouders, en met zijn tjalk Nooit Volmaakt biedt hij de mogelijkheid om vanaf het water het Fort en de omgeving te bekijken.

Dat creëert twee primeurs in het Paasweekend van 21 en 22 april; het eerste activiteitenprogramma van Zeilfort Kudelstaart en de mogelijkheid tot varen met de tjalk. Het schip heeft een indrukwekkende geschiedenis en is een lust voor het oog. Hoe een spontane actie kan leiden tot een unieke samenwerking tussen Zeilfort Kudelstaart, Fort Aalsmeer, de tjalkeigenaar en het nog voor velen onbekende CRASH museum.

Uniek Aanzicht
Het schip uit 1910 heeft diverse functies gehad, van zeilend vrachtschip in Friesland tot woonark in Amsterdam en dagtochtenschip. “Door dit soort historische schepen te gebruiken, blijven ze behouden”, zegt Ligtenberg, “Het is sinds 1975 in de familie en mijn droom is om ooit een drijvend vakantiepark van tjalken te hebben.”

Aan de koffie bij Geoff’s, voorheen de Walrus, vertelt zeilschipper Ligtenberg dat hij wil laten zien hoeveel moois de Westeinderplassen, het Zeilfort en Fort Aalsmeer met het Crash-museum te bieden hebben. “Ik zeilde op een zomeravond spontaan bij het Fort naar binnen en iedereen aan boord was onder de indruk van deze prachtige plek. De aanblik vanaf het water is uniek.” Op eerste paasdag ligt de Nooit Volmaakt in de Fortgracht. “We laten dan het gedeelte van de Fortgracht zien, dat vanaf de weg niet zichtbaar is. En we varen de Westeinderplassen op, om te laten zien hoe goed het Fort verscholen ligt.”

Het Zeilfort is 21 en 22 april geopend voor bezoekers vanaf 11.00.

Lees het gehele artikel op de bron: Witte Weekblad

EOC
RVEN