Platform Mobiel Erfgoed 30 september 2021 – Thema: mobiel erfgoed onder dak.

Mobiel erfgoed en vastgoed lijken zo op het eerste gezicht weinig met elkaar van doen te hebben. Maar schijn bedriegt!
Mobiel erfgoed heeft een flinke en bijzondere huisvestings-behoefte. Onderdak vinden voor een trein, een blusvliegtuig of een schip is lastig. Bovendien zijn de beschikbare budgetten vaak beperkt.

Kansen
Maar er zijn zeker ook kansen. Want mobiel erfgoed kan een bijzondere rol vervullen bij de inrichting van gebieden. Een historische tramlijn in de buurt van een nieuwe woonwijk, een haven met historische schepen tussen een historische dorpskern en een nieuw complex met luxe appartementen, een luchtvaartmuseum dat wordt ingepast in een gebieds-ontwikkeling en historische bussen die zorgen voor het vervoer naar het museum. Het zijn zeer waardevolle objecten die een duidelijke meerwaarde geven aan de beleving van de woonwijk. En denk eens aan de kansen voor de stadsvernieuwing: hoe interessant zou het zijn om zo’n project te verrijken met werkzaam mobiel erfgoed?

Op 30 september gaan we daar in het Platform Mobiel Erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de stichting Mobiele Collectie Nederland aandacht aan besteden. Samen met mensen die dagelijks actief zijn in het vastgoed. Als ontwikkelaar, stedenbouwkundige, leegstandsbeheerder, hoe dan ook. Mensen die juist daar hun sporen hebben verdiend. Zo brengen we twee werelden met elkaar in contact, en werken we aan een wederzijdse inspiratie. Daar komen vast mooie resultaten uit!

In het eerste deel van de bijeenkomst laten we geslaagde voorbeelden zien en besteden we aandacht aan initiatieven die zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden. Wat kunnen we ervan leren? Een panel van economen, planologen en creatieve vastgoedontwikkelaars analyseren en geven advies.

Bekijk hier het gehele programma met sprekers.

In het tweede deel komen sprekers aan het woord uit de wereld van het herbestemmingsvastgoed: welke kansen en mogelijkheden zien zij voor het onderdak brengen van mobiel erfgoed? Hoe kunnen de wereld van mobiel erfgoed en de wereld van (herontwikkelings-)vastgoed elkaar vinden? Welke perspectieven zijn er op win-win situaties?

Aanmelden
Dit webinar is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan hier

U ontvangt een bevestiging per mail én daarbij de link waarmee u deel kunt nemen aan de bijeenkomst. Bewaar deze bevestiging daarom goed tot het webinar!

De platformbijeenkomsten Mobiel Erfgoed zijn een initiatief van de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Tweemaal per jaar worden actuele thema’s geagendeerd en besproken. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle betrokkenen bij het mobiel erfgoed, van eigenaar tot ambtenaar, van liefhebber tot professional.

Wat: Platform Mobiel Erfgoed over mobiel erfgoed onder dak.
Waar: online.
Wanneer: woensdag 30 september 2021, aanvang 15.00 uur.
Aanmelden: doe je hier

Afbeelding: Museumhaven Vreeswijk