Plan voor meer ligplaatsen historische schepen in Weesp gaat in de herkansing

Het plan van de gemeenteraadsleden Christian Pfeiffer (GroenLinks) en Lars Boom (WSP) om historische vaartuigen een ligplaats in Weesp te gunnen, gaat in de herkansing. Alleen is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn. Pfeiffer trekt het initiatiefvoorstel in om er ’nog een keer met een pennetje doorheen te lopen’. ,,Ik ben niet zo’n fan van digitaal vergaderen, vind het prettiger om het er uitvoeriger over te hebben.”

De Jacobsschelp van Gerrit Portengen

Wat meespeelt is dat Weesp geen beleid heeft voor het afmeren van historische schepen. Met het oog op de naderende fusie met Amsterdam vinden Boom en Pfeiffer het verstandig de ligplaatsen die er nu zijn veilig te stellen voor de toekomst. Zoals de historische schepen in de Kom en het schip van ’Rooie’ Gerrit Portengen.

De bespreking van het plan is al een aantal keren doorgeschoven. Ook is het tussen wal en schip geraakt vanwege geannuleerde vergaderingen wegens corona. Dinsdagavond leek het oude-schepenplan klaar voor een hernieuwde bespreking in de onlinevergadering van de commissie SOB.

Boom en Pfeiffer lanceerden in december een aanvulling op de Nota afmeer- en steigerbeleid door ligplaatsen voor historische vaartuigen toe te staan in Weesp. In februari kwam daarop een reactie van b en w met een heleboel mitsen, maren en bezwaren.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD