Plaatsvervangend gezagvoerder gezocht voor de RWS 1

Rijkswaterstaat zoekt voor haar oudste schip een nautisch medewerker / plaatsvervangende gezagvoerder. De RWS 1 is het oudst varende directievaartuig van Rijkswaterstaat en daarmee een van hun visitekaartjes. Het schip is ruim 100 jaar oud en heeft de beide wereldoorlogen overleefd. In 1915 is het door Rijkswaterstaat aangekocht als rank en snel varend werk- en directievaartuig. Door de liefdevolle verzorging van het team ziet het schip er opvallend goed uit.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als nautisch medewerker en plaatsvervangend gezagvoerder draag je samen met het team zorg voor de exploitatie van het directieschip. Het schip dient voornamelijk voor het faciliteren van vergaderingen en excursies. Deze tochten zijn zowel voor Rijkswaterstaat-medewerkers, maar ook voor politiek bestuurlijke relaties en andere relaties te organiseren.

Daarnaast draagt het team zorg voor het dagelijks onderhoud van het schip in de vaart. In de wintermaanden zorgt het team, samen met een werf, voor het groter onderhoud op de wal. In luwe perioden wordt het schip ook ingezet voor diverse andere doeleinden. Hierbij kun je denken aan het ondersteunen bij kleine werkzaamheden en het uitvoeren van inspecties.

Kijk hier voor meer info

Afbeelding: de RWS bij Sail Amsterdam 2015, © S.J. de Waard / CC BY-SA 3.0