Papieren Amiralty kaarten gaan verdwijnen

De UK Hydrographi Office is van plan zich tegen 2026 terug te trekken uit de productie van papieren kaarten. De intrekking van ADMIRALTY Standard Nautical Charts (SNC’s) en thematische kaarten is een reactie op het feit dat steeds meer gebruikers van zee-, marine- en vrijetijdsbestedingen voornamelijk digitale producten en diensten gebruiken voor navigatie. Het digitale navigatieportfolio van ADMIRALTY Maritime Data Solutions kan bijna in realtime worden bijgewerkt, waardoor de veiligheid van mensenlevens op zee (SOLAS) aanzienlijk wordt verbeterd.

De gefaseerde terugtrekking van papieren kaarten uit productie zal over een aantal jaren plaatsvinden en zal naar verwachting eind 2026 worden afgerond. Dit zal een zorgvuldig beheerd proces zijn, uitgevoerd in nauwe samenwerking met al onze klanten en belanghebbenden, waaronder de Maritieme en Kustwachtdienst (MCA), evenals andere regelgevende instanties, hydrografische kantoren, industriële partners en distributeurs.

Elk aspect van het moderne leven wordt tegenwoordig bepaald door technologie. Zeelieden gebruiken wereldwijde navigatiesatellietdiensten in combinatie met elektronische navigatiekaarten (ENC’s) om te bepalen waar ze zijn, in bijna realtime, tot op de centimeter nauwkeurig. Dit stelt hen in staat om schepen in alle soorten en maten veiliger en met ongelooflijke precisie te navigeren en aan te meren.

De UKHO streeft ernaar een voortrekkersrol te spelen bij deze digitale transitie en de verzekerde en wereldwijd vertrouwde ADMIRALTY-navigatiediensten te blijven leveren waar zeevarenden over de hele wereld van afhankelijk zijn. Door ons terug te trekken uit de productie van papieren kaarten, kunnen we ons meer richten op geavanceerde digitale diensten die voldoen aan de behoeften van de zeevarenden van vandaag.

Lees het gehele artikel op de bron: Admiralty.co