Oudste houten sleepboot van British Columbia (Canada) wordt gesloopt

Werknemers van de scheepswerf van Canadian Maritime Engineering in Nanaimo slopen oudste houten sleepboot van BC te slopen. De MV SEA LION werd in 1905 gebouwd door Charles E. Robertson in Vancouver en was met een lengte van 40 meter en een breedte van 6,7 meter ooit de grootste sleepboot die in B.C. wateren, volgens de Nauticapedia, een online maritiem museum. De SEA LION was oorspronkelijk aangedreven door een oliegestookte stoommachine met 600 pk die de boot een snelheid van 10 knopen gaf, en werd in 1952 omgebouwd met een 800 pk Enterprise-dieselmotor.

Het slopen van de 116 jaar oude sleepboot is een trieste ervaring voor de arbeiders van de scheepswerf aan Stewart Avenue, zegt Jim Drummond, projectmanager. “Het voelt verschrikkelijk”, zei hij. “Ik ben opgegroeid op een oude houten sleepboot die in 1917 werd gebouwd … De SEA LION verscheen regelmatig in mijn leven. Het is een grote, oude majestueuze sleepboot waar je gewoon naar moet kijken als je voorbij komt.”

De sleepboot heeft in de loop der jaren meerdere eigenaren gehad. Het werd gekocht en verkocht als jacht en was in het midden van de jaren tachtig korte tijd een woonboot. De sleepboot was tot 2013 eigendom van een in Calgary gevestigd bedrijf voordat hij opnieuw werd verkocht en uiteindelijk werd afgemeerd in Maple Bay.

De Komagata Maru Heritage Foundation was halverwege de jaren 2000 korte tijd eigenaar van de SEA LION. De stichting zegt dat de sleepboot de eerste was in B.C. om een ​​schip-naar-kust radio en een zoeklicht te hebben, en de scheepsfluit had een glijdende schaal waarop de bemanning liedjes kon spelen.
Hij zei dat de SEA LION een zorgwekkend schip was geworden voor de regering gedurende de tijd dat het aangemeerd lag in Maple Bay. Er lekte regenwater in het schip en begon scheef te liggen. Het schip had wel kunnen worden hersteld, zei Drummond.

“Maar dan moest de nieuwe eigenaar diepe zakken hebben, en iemand zijn die er niets om gaf om geld weg te gooien, want het is een 116 jaar oude houten boot,’ zei hij. “Was het realistisch gezien te redden? Zeker wel. Praktisch? Nee.’ Drummond zei dat hij er kapot van was toen hij zag dat de boot werd gesloopt, maar sommige delen van de sleepboot zullen behouden blijven. De stuurhut gaat naar een particuliere eigenaar die dat deel van de sleepboot zal behouden.