Oproep: Historische Aak WL19 zoekt bemanning

DOKKUM – Op zaterdagochtend 21 mei organiseert Stichting It Fiskersskip een bijeenkomst om mensen kennis te laten maken met de Aak “De Drie Gebroeders” van de WL19. De stichting is namelijk op zoek naar vrijwilligers, zoals opvarenden, mensen met een groot vaarbewijs, timmerlieden, schilders en mensen die hand-en-spandiensten voor het schip kunnen verrichten.

De WL19 is een gereconstrueerd schip gebaseerd op de authentieke bouwtekeningen. Deze werden in het archief van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek gevonden. In 1871 gaf schipper Gerlof de Haan opdracht om het schip te bouwen, echter liep het schip in 1883 vast op de grond tussen Schiermonnikoog en Rottumeroog en werd het uit elkaar geslagen. De stichting voltooide in 2008 de bouw van het schip, waardoor het unieke vissersverleden opnieuw kon worden beleefd. Tegenwoordig wordt het schip gebruikt voor rondvaarten waar de bemanning vertelt over het schip en de historie van de vissersvloot van Moddergat.

De stichting zoekt mensen met een liefde voor varend erfgoed die deel willen uitmaken van een team die de herinneringen van de WL19 levend willen houden. De kennismakingsochtend op 21 mei is van 10:00 tot 12:00 uur aan de Sylsterwei 35 in Dokkumer Nieuwe Zijlen. Aanmelden kan via Auke Heeringa op telefoonnummer 06-5245717.

Bekijk hier of hieronder ook de video die Omroep Friesland maakte van de WL19

Kijk hier voor meer info