Oostende voor Anker heeft goede moed voor 2021

Nadat de organisatie van Oostende voor Anker begin maart geconfronteerd werd met de COVID19 pandemie waren zij één van de eerste die het maritiem festival verplaatsten naar 2021. Hopelijk zijn hun dromen geen bedrog en kunnen zij in 2021 weer de draad opnemen. Nu is het evenement gepland op 27 t/m 30 mei 2021.

De schippers hebben er zin in. Nu al meldt de organisatie dat er 100 schepen ingeschreven staan om deel te nemen aan dit maritieme festival!

Oostende voor Anker vindt opnieuw plaats op en rond de twee Mercatordokken, het Montgomerydok, de Cruisekaai, de Vindictivelaan en het Sint-Petrus- en -Paulusplein.  Dit jaar verwachten we voor het eerst de driemaster “le Français” en de Poolse driemaster “Dar Mlodiezy”. Maar op het festival  kan je veel meer ontdekken. Bezoek de meer dan 140 oude schepen. Ga snuisteren in de vele standen of op de authentieke maritieme vlooienmarkt,  geniet van maritieme artiesten met hun folkmuziek en shanties. 

Tijdens de 21ste editie staat de schilder James Ensor in de schijnwerpers. De schelpen, maskers en zeegezichten zijn het thema van het festival.  Ensor werd in 1860 in Oostende geboren.  Hij hield van de stad met haar vele mensen en de onstuimige Noordzee.  Maar in Oostende kan je ook de sfeer van zijn kindertijd terugvinden. Zijn huis, nu omgevormd tot “Het James Ensorhuis” kan je, na een grondige renovatie vanaf mei 2020 opnieuw bezoeken.

Kijk hier voor meer info