Nieuws

Onafhankelijk onderzoek om Zeesleepboot Holland te redden

Betrokkenen rondom de Stichting Zeesleepboot Holland zijn een onderzoek begonnen naar behoud van de Holland als varend erfgoed. Dit in reactie op het besluit van het stichtingsbestuur om per 1 juli 2024 te stoppen met de operationele activiteiten van het schip.

Dat besluit van half november, heeft tot onvrede en teleurstelling geleid bij vrijwilligers, donateurs, bemanningsleden en andere belanghebbenden. Het stichtingsbestuur motiveerde de stopzetting met argumenten als een tekort aan toekomstige vrijwilligers, aanmeerproblemen in de haven van Terschelling, financieringskwesties en druk van veiligheid en regelgeving.

Een groep betrokkenen heeft zich nu verenigd in de PESK-groep (de roepletters van de Holland) en onderzoekt of er alternatieven zijn. De groep wil dat de bijzondere zeesleper als historisch erfgoed in de vaart blijft en bovendien Terschelling als aanleghaven behouden. Bedoeling is in februari een plan van aanpak te presenteren. Het stichtingsbestuur van Zeesleepboot Holland heeft aangegeven te willen samenwerken met de PESK-groep.

Lees het hele artikel op de bron: Schuttevaer.nl (alleen voor abonnees)