Klap voor IFKS: kampioenschap gaat dit jaar niet door

De Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS) gaan dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur besloten na overleg dinsdagavond met de burgemeesters Jannewietske de Vries (Súdwest-Fryslân) en Fred Veenstra (De Fryske Marren).

De teleurstelling bij de IFKS is groot. “Hoe vreselijk wij het ook vinden, ons bestuur heeft nu geen andere keus dan de kampioenschappen 2021 niet te laten doorgaan. Dit is een enorme teleurstelling voor de schippers en teams van 62 skûtsjes. Eerst zouden zij dit jaar niet kunnen zeilen, toen weer wel en nu toch niet!”, schrijft de organisatie in een brief aan de leden.

De kampioenschappen zouden in ‘sobere vorm’ zijn in verband met de coronamaatregelen schrijft de organisatie in een brief aan de leden. Maar de oplopende besmettingscijfers hebben ervoor gezorgd dat de plannen zijn veranderd.

De IFKS aan de leden:
Het totaal afsluiten van oevers en water voor publiek lijkt, zelfs met inzet van boa’s, politie en verkeersregelaars, onmogelijk.

Vooral het binnen de perken houden van publiek is een groot probleem, schrijft de IFKS. “Waar de gemeenten eerst meenden dat door een goed ontmoedigingsbeleid de toestroom van publiek beperkt zou kunnen worden, moet het begrip “zonder publiek” nu letterlijk worden genomen. Het totaal afsluiten van oevers en water voor publiek lijkt, zelfs met inzet van boa’s, politie en verkeersregelaars, onmogelijk”, is te lezen in de brief.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

foto © Skydrone Sloten

Bekijk hier de brief van het bestuur aan de leden