Evenementen

Nog een paar plaatsen op tjotterzwerfkamp

Zonder ouders met leeftijdgenoten in de tjotters van de Stichting Friese Tjottervloot door Friesland zeilen, veel lol maken en nieuwe leeftijdgenoten leren kennen. Het ‘Zwerfkamp voor jongeren’ heeft nog een paar plaatsen beschikbaar.

Het doel van de Stichting Friese Tjottervloot is het behouden van 10 tjotters en 1 Fries jacht. Met hulp van vrijwilligers wordt de Tjottervloot in optimale staat van onderhoud gebracht en gehouden.
Daarnaast is het doel van de stichting om zo veel mogelijk mensen te laten zeilen in de Tjotters. Een belangrijke activiteit daarbij is de jeugd enthousiast te maken voor de traditionele scheepjes. Jaarlijks wordt in de zomervakantie een zwerfkamp georganiseerd. Een week kriskras door Friesland zeilen in tjotters, samen met ervaren instructeurs en leeftijdgenoten van 12 tot en met 18 jaar, terwijl de wind de weg wijst. Wie daar zin in heeft, kan zich nu aanmelden voor deze avontuurlijke zeilweek over de Friese wateren, georganiseerd door de Stichting Friese Tjottervloot. Zaterdag 17 augustus meren de Tjotters weer in Heeg af.

Aanmelden: stuur een mailtje naar de SFT.