Nieuwe aanwinst collectie Museum ‘t Kromhout

De toch al uitgebreide collectie van Museum ’t Kromhout heeft een nieuwe aanwinst; een 62 pk 4GSK Scheepsmotor met een Brevo keerkoppeling. De motor komt uit een grote salonboot van Rederij Amsterdam Sailors. De rederij heeft de motor geschonken aan het museum, waardoor de collectie van het unieke museum weer meer compleet is geworden. De komende tijd zullen vrijwilligers van het museum de motor nakijken en reviseren zodat ook deze motor binnenkort ook weer draaiend te bewonderen zal zijn.

Museum ’t Kromhout is te vinden in een gebied waar ooit vele kleine scheepswerven gevestigd waren, de bakermat van de nautische industrie. Het Museum is 150 jaar geleden tijdens de “Industriële Revolutie” opgericht en is het enige nog overgebleven bewijs van de economische glorie die de scheepsbouw in Amsterdam tot in de twintigste eeuw bracht. Tot eind jaren ’60 werden hier de legendarische Kromhoutmotoren gebouwd. In de indrukwekkende monumentale Oosthal vind je een boeiende presentatie van de geschiedenis van de werf en demonstraties van de historische, nog werkende Kromhoutmotoren. De fraaie Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf. 

Het uniek gelegen museum in het centrum van Amsterdam geeft op interactieve wijze informatie over cultureel, technisch en industrieel erfgoed van Nederlandse scheepsstoom- en verbrandingsmotoren, met name die van de Kromhoutmotorenfabriek. Vrijwilligers geven uitleg over de techniek, werking en historie.