Nieuw fonds bij Prins Bernard Cultuur Fonds voor behoud van Techniek

Bij het Prins Bernhard Cultuur Fonds zijn 23 nieuwe fondsen op naam geopend. De volgende is zeker ook van toepassing op maritiem erfgoed:

Techniek in Bedrijf Fonds

Het Techniek in Bedrijf Fonds is een fonds op naam dat is ingesteld door een bedrijfskundig ingenieur (66). Vanuit zijn technische en bedrijfskundige achtergrond voelt hij zich verbonden met technisch erfgoed dat in de bedrijfsoefening is gebruikt. Het kan gaan over industrieel erfgoed maar ook mobiel erfgoed zoals bedrijfsvaartuigen. Zelf heeft hij zeereizen gemaakt met de driemast topzeilschoener Oosterschelde.

Het Techniek in Bedrijf Fonds ondersteunt onder andere projecten op het gebied van verwerving van technisch erfgoed. Dit ten behoeve van het behoud ervan. Ook het conserveren van technisch erfgoed wordt ondersteund door Techniek in Bedrijf. Aanvragers die zich bezighouden met het behouden van kennis en vaardigheden in het bedienen en onderhouden van de technische middelen, kunnen ook bij dit fonds terecht. Net als projecten die technisch erfgoed toegankelijk maken voor publiek.

Ruim 450 bevlogen schenkers hebben bij het Prins Bernhard Cultuurfonds een eigen cultureel fonds. Fondsen in Nederland met een zelfgekozen naam en doelstelling. Samen met het Cultuurfonds besteden zij hun fonds aan projecten en personen, bij leven of als nalatenschap.

Kijk hier voor meer info