Netwerkevenement rond watererfgoed in Antwerpen

Op 27 april vindt het NETWERKMOMENT WATERERFGOED op het Droogdokkeneiland in Antwerpen plaats. Ben jij een organisatie die bezig is met watererfgoed? Vraag je je af hoe je een goede publiekswerking uitbouwt? Of ben je benieuwd hoe je jongere generaties kan warm maken voor jouw stukje erfgoed? Dan mag je dit netwerkmoment niet missen! Tijdens dit netwerkmoment krijg je niet alleen lezingen door experts, maar kan je ook zelf actief nadenken en participeren in een workshop. 

Je gaat je verbazen over de metamorfose die dit vergeten stadsdeel onlangs heeft ondergaan. Aan schepen en scheepsverhalen geen gebrek op hét eiland. Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud komt om 16 u vertellen hoe ver de Stad Antwerpen staat met haar plannen om van het Droogdokkeneiland een nieuw maritiem museum te maken en hoe zij vrijwilligers hierbij wil betrekken.

De resten van de middeleeuwse Doelse Kogge vind je hier in een hangar verscholen. Fiere vrijwilligers showen het lichtschip Westhinder terwijl werklozen en vluchtelingen de laatste IJslandvaarder François Muzin weer vaarklaar maken. Ook de schooltjalk Ortelius ligt op het droge betere tijden af te wachten.

Eind juni 2018 heeft de bevlogen ploeg van Koos Hogeweg de vlag “STORMKOP” op het Droogdokkeneiland geplant en er een vrijhaven voor jonge en minder jonge avonturiers gebouwd. Weer of geen weer, iedere dag gaan kinderen klassikaal enthousiast Scheldejutten om met het gevonden afval en ongebreidelde verbeelding prachtige creaties te fabriceren.

Ook al ben je geen watererfgoedfanaat, stel op 27 april je GPS in op de Droogdokkenweg in 2030 Antwerpen… Je vindt Stormkop op 5 minuten wandelen van het Red Star Line museum. Van 10.30 tot 12 u laat onze gids je deze splinternieuwe speel-droom- en doeplek ontdekken. Aansluitend kan je er lunchen en je laten inspireren hoe je van een project op apegapen een publiekstrekker van formaat maakt.

Het volledige programma vind je hier.

Foto: Stormkop

RVEN
EOC