Nationale Sleepbootdagen trekt ruim 60.000 bezoekers

De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis hebben de afgelopen drie dagen ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de vorige editie van twee jaar geleden.

De organisatie van de Nationale Sleepbootdagen kan terugkijken op een geslaagd evenement met ideale weersomstandigheden. ,,Beter evenementenweer konden we ons niet wensen”, zegt Anja Bos namens het bestuur. ,,Donderdag op de eerste dag en zaterdag zijn ongeveer 25.000 bezoekers gekomen. Ook op vrijdag, een soort tussendag, was het druk. Totaal waren er meer dan 60.000 bezoekers. Dit was een van de topedities.”

De Ger-Ant werd uitgeroepen tot sleepboot van het jaar 2018.

Ruim 180 sleepboten
Mede door het 25 jarig jubileum van Vereniging De Motor Sleepboot maakte dit jaar een recordaantal schepen hun opwachting. Ruim 180 sleepboten en 40 opduwers waren in Zwartsluis aanwezig. ,,Dit benadert het absolute maximum wel”, realiseert Bos zich. ,,Het was puzzelen, er waren twee enorme schepen van de marine. Het is goed gekomen omdat we extra ruimte hebben gecreëerd. De rijen waren wat dikker dan andere jaren.”

De Pluimpie werd opduwer van het jaar 2018

De Nationale Sleepbootdagen werden zaterdagmiddag afgesloten met een optreden van de cast van de musical Storm over Beuleake. ,,Dat was mijn hoogtepunt”, vertelt Bos. ,,We zijn niet gewend aan een echte finale. De afsluiting was eerst altijd de vlootschouw, nu zong de cast drie kwartier liederen op het achterdek van marineschip Argueen voor veel publiek. Echt een stormachtige finale.”

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor

Foto’s: VDMS Facebook