Evenementen

Nationale Reddingbootdag in jubileumjaar KNRM trekt recordaantal bezoekers

De Nationale Reddingbootdag bij maar liefst 46 reddingstations in het land heeft zaterdag 25 mei een recordaantal van ruim 33.000 bezoekers getrokken. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De KNRM beschikt eigenlijk over 45 reddingstations. Maar speciaal voor 200 jaar KNRM kwam daar tijdelijk een extra reddingstation bij: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Daar lagen ruim 30 moderne, historische en internationale reddingboten aan een 250 meter lange ponton. Die waren in konvooi over het Noordzeekanaal van IJmuiden naar Amsterdam gevaren. Alleen al de museumlocatie trok ruim 3200 bezoekers.

Directeur Jacob Tas van de KNRM: ‘Het is geweldig te zien dat zoveel mensen vandaag een kijkje kwamen nemen bij onze reddingstations. De betrokkenheid en interesse van het publiek geven onze vrijwillige redders en ons werk een enorme boost. We hopen dat deze dag mensen inspireert om ons te steunen, of dat nu als vrijwillige redder op zee is of als donateur aan de wal.’

De KNRM doet zijn werk gratis en wordt volledig bekostigd uit giften. Ruim 120.000 donateurs maken het mogelijk dat de KNRM 24/7 klaarstaat voor varenden in nood. Deze ‘Redders aan de wal’ konden op Nationale Reddingbootdag meevaren op een van de reddingboten van de KNRM.

Lees dit artikel in de Schuttevaer (alleen voor abonnees).

Foto: Scheepvaartmuseum Amsterdam was voor deze bijzondere editie omgetoverd tot het 46e reddingstation van de KNRM. (© KNRM)