FVEN nieuws

Nationaal Mobiel Erfgoed Lelystad

Congres en vlootschouw
Het eerder gemelde Nationaal Mobiel Erfgoed Weekend op 13, 14 en 15 september 2019 gaat wegens omstandigheden dit jaar helaas niet door. De hoofdreden is dat er op ditzelfde weekend een groot evenement “Lelystart” in het centrum van Lelystad plaatsvind, en dat de gemeente op korte termijn geen vergunning kan verlenen voor een tweede groot evenement .

Echter: Op vrijdag 13 september 2019 zijn wij voornemens in Lelystad op de Batavialand om een congres te laten plaatsvinden met als doelgroep Varend Erfgoed beleidsmakers van diverse ministeries, centrale en lokale overheden, en financiers. Dit congres vindt plaats in de congreszaal van Batavialand van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Na het officiële gedeelte inviteren we de congresgangers op een vaartocht met de Terra Nova mee op het Markermeer. Als de Terra Nova met de congresgangers terugkeert van het Markermeer in de Bataviahaven willen we graag een mooie vlootschouw houden met alle aanwezige schepen. Voor de deelnemende Varend Erfgoed schepen staat hier een vergoeding tegenover. 

Eigenaren van het Varend Erfgoed zijn van harte welkom om gratis in de Batavia Haven te komen liggen op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september. Bemanningen van schepen die vrijdag afmeren mogen als tegenprestatie deelnemen aan het captainsdiner  om 18.30 uur. (gratis voor 2 deelnemers per schip)

Schepen dienen ten minste 50 jaar oud te zijn en schepen opgenomen in het Register Varend Erfgoed Nederland hebben een pré.

U kunt zich na 1juli 2019 voor deelname opgeven. Details over de inschrijvingsprocedure volgen.

Foto: Varend Erfgoed in Lelystad tijdens de Zuiderzee Havendagen in 2018, Wouter van Dusseldorp