‘Museum Bremerhaven schuldig aan verwaarlozing erfgoed’

Justitie in Bremerhaven onderzoekt de aangifte van advocate Karla Mombeck uit Hagen tegen de leiding van het Deutsches Schifffahrtsmuseum in Bremerhaven. De advocate stelt dat het museum zich door jaren van nietsdoen schuldig heeft gemaakt aan verwaarlozing van maritiem erfgoed en daardoor grote schade heeft veroorzaakt.

Het museum is het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws geweest door de problemen met het houten barkschip Seute Deern (1919), waarop in februari brand uitbrak en dat in september zonk doordat lenspompen uitvielen. Kortgeleden adviseerde de commissie Financiën van de Bondsregering om het museum 47 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het restauratie van de Seute Deern, het bouwen van een droogdok en de restauratie van het lichtschip Elbe 3. Er gaan intussen steeds meer geluiden op om de Seute Deern af te schijven en het geld aan meerdere andere schepen te besteden.

Lees het uitgebreide artikel van Willem de Niet in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees