Nieuws

Meer dan 4.500 waterscouts bij Nawaka 2022 in Zeewolde

Van 8 tot 17 augustus wordt in Zeewolde het nationaal waterkamp (Nawaka) georganiseerd. Vierduizend scouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud ondernemen 10 dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt eens in de vier jaar georganiseerd door circa 700 vrijwilligers van Scouting Nederland.

De 4.500 deelnemers in de leeftijd van 7-18 jaar komen van Scoutinggroepen uit heel Nederland en enkele Scoutinggroepen uit andere landen van Europa. De deelnemers overnachten op verschillende subkampen op het kampterrein in Zeewolde. Voor de jongste groep deelnemers, de welpen (7-11 jaar), is er een eigen subkamp ingericht. De grootste groep deelnemers zijn de scouts, in de leeftijd van 11-15 jaar. Zij zijn verdeeld in 4 subkampen. Voor de deelnemers uit de oudste leeftijdscategorie (15-18 jaar) zijn er twee subkampen.

Wateractiviteiten
De focus van het 10-daagse Scoutingkamp ligt op wateractiviteiten. Er worden onder andere zeil- en roeiwedstrijden georganiseerd. Deelnemende Scoutinggroepen nemen hun eigen lelievletten (zeilboten) mee. Naast wateractiviteiten vinden er ook uitdagende activiteiten op het land plaats. Ook is er een groot actieveld ingericht dat compleet in het teken staat van water: het waterspektakel. Hier kunnen de deelnemers een mudrace doen en in een schuimbad. Een nieuw onderdeel dit jaar is de vlettenrally: een soort hike over het water. Tijdens deze 9 uur durende race moeten de deelnemers proberen met hun boot zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Ze bepalen als ontdekkingsreizigers hun eigen route.

Kijk hier voor meer info