Nieuws

Maritieme markt Katwijk 18 september

Normaal gesproken is de Maritieme Markt in Katwijk aan Zee elk jaar op Koningsdag. Vanwege de  corona pandemie kon dat afgelopen jaar en in 2020 niet doorgaan, maar de markt is nu verplaatst naar 18 september.

Ieder jaar is er aan de Zwaaikom van Katwijk een Maritieme Markt met oude ambachten, een braderie en het kanaal vol met historische schepen. Kinderen varen in de vijver met kleine bootjes die ze zelf kunnen besturen. Stationair draaiende motoren op de kant trekken veel bezoekers met name de oud schippers die de motoren nog van vroeger herkennen. Er worden rondvaarten georganiseerd door de sleepboten; die “varen dan het water dun” want er is veel vraag naar. Ook de ringsteekwedstrijd van de opduwers is altijd heel spectaculair om te zien.

Ook dit jaar is het team Maritieme Markt weer hard aan de slag gegaan met de organisatie. Alle voorbereidingen werden getroffen, maar toen in februari duidelijk werd dat een markt op Koningsdag niet haalbaar zou zijn, is besloten de Maritieme Markt wederom door te schuiven naar 18 september.