Maritieme ambachten in nieuw Leuvepaviljoen van Maritiem Museum

Het Leuvepaviljoen, de nieuwe blikvanger in het Maritiem District, opent op 16 juli zijn deuren voor publiek. Het grotendeels uit glas opgetrokken paviljoen is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects. Dankzij het opvallende en compacte ontwerp is er vanaf de Schiedamsedijk goed zicht op de Leuvehaven. Een informatiepunt over de haven, werkplaatsen van het Maritiem Museum en twee horecagelegenheden met terras brengen het Maritieme District tot leven.

In de publiek toegankelijke hout- en metaalwerkplaatsen van het Maritiem Museum zijn dagelijks maritieme ambachten te ontdekken. Hier worden de kranen en schepen uit de museumhaven onderhouden. Vanaf 30 juli is het Port Pavilion van het Havenbedrijf Rotterdam ook helemaal klaar. Hier maken bezoekers kennis met de haven van nu en krijgen inspirerende tips & trips aangereikt om zelf in de haven op ontdekking te gaan.

Leuvepaviljoen maakt het museum af
‘Het nieuwe Leuvepaviljoen met de maritieme werkplaatsen maakt het museum af. De combinatie binnenmuseum, museumhaven met historische schepen en de publieksgerichte werkplaatsen maken het Maritiem Museum Rotterdam tot een van de leukste musea van Nederland. En dat in het hart van Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa aan de Leuvehaven, de plek waar eind 16de eeuw de eerste haven werd gegraven. Mooier kan het niet.’ – Bert Boer, algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam.

Port Pavilion
‘Op de plek waar de Rotterdamse haven ooit is ontstaan, opent het Maritiem Museum deze zomer Port Pavilion: de nieuwe voordeur van de haven, midden in de stad. Port Pavilion is de plek om bewoners en bezoekers te informeren en te inspireren om de haven in te gaan en zelf de grootsheid en diversiteit ervan te ervaren. Een dynamische projectie op een fotomaquette laat bezoekers alle fietsroutes, uitkijkpunten, tours, attracties, stranden en natuurgebieden in en rondom de haven zien. Op enorme, bewegende beeldschermen laten we zien hoe groots, divers en contrastrijk de haven is. Absoluut de moeite van een bezoek waard.’ – Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam.

Kijk hier voor meer info