Maritiem Portal organiseert symposium ‘Maritieme Weerspiegelingen’ op 14 mei

De Stuurgroep Governance van het Maritiem Portal en de redactie van de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland hebben besloten om het voorjaarssymposium ‘Maritieme Weerspiegelingen’ online te organiseren. Dit gebeurt in samenwerking met het Zeeuws maritiem muZEEum. 

Het Maritiem Portal wil als een centrale toegang zo veel mogelijk informatie aanbieden over de maritieme geschiedenis van Nederland (in een internationale context in heden, verleden en toekomst). Het portal is uitgegroeid tot het visitekaartje van de discipline, die gekenmerkt werd door een versnipperd veld. Via één centrale website maakt het Maritiem Portal deze organisaties en hun collecties zichtbaar en vindbaar. Onze doelgroep bestaat uit onderzoekers en geïnteresseerden in maritieme geschiedenis, archeologie en erfgoed. De website is gericht op een breed publiek. De kern van het Maritiem Portal wordt gevormd door de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland (NMGN). In 2021 zullen er ook weer diverse hoofdstukken online beschikbaar komen.

Sinds 18 november 2016 is de website van het Maritiem Portal online. De projectfase (maart 2016-zomer 2019) is afgelopen en het Maritiem Portal gaat verder onder de vleugels van het Huygens ING – KNAW, dat in een Netwerk Maritieme Bronnen ook andere projecten, databases en e-publicaties op maritiem gebied wil samenbrengen.

Graag nodigen de algemeen directeur van het Huygens ING – KNAW, de Stuurgroep Governance van het Maritiem Portal en de hoofdredactie van de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland u als deelnemer, auteur of belangstellende uit voor ‘Maritieme weerspiegelingen’ op vrijdagmiddag 14 mei 2021 om 14.00 uur. In verband met maatregelen rond COVID-19 is besloten dat de bijeenkomst online plaatsvindt.

Wij hopen van harte u op vrijdag 14 mei 2021 te mogen begroeten. Zou u zo vriendelijk willen zijn om u vóór donderdag 6 mei 2021 aan te melden via het aanmeldformulier? Deelname aan het middagsymposium is gratis. Wij verwachten veel animo. Het is van belang om u vooraf aan te melden en uw keuze voor de lezingen door te geven. Zonder een ontvangen bevestiging van registratie is deelname aan het symposium helaas niet mogelijk.

Kijk hier voor het programma en alle andere informatie