Maritiem Museum Haven ontvangt bijzondere gastschepen

In de Maritiem Museum Haven liggen regelmatig gastschepen aan de steiger. Je kunt deze schepen komen bekijken en, als de bemanning aanwezig is, zelfs een kijkje aan boord nemen!

Verwacht worden:

  • Vrachtschip De Serendiep, 18-25 juli, 13.00-17.00 uur. Het schip werd in 1959 gebouwd bij scheepswerf De Jong en Smit te IJsselmonde, als een van de laatste geklonken schepen. Onder de namen ‘Fe’, en vanaf 1971 ‘Anje’ deed het dienst als vrachtschip op de binnenwateren van voornamelijk Nederland, België en Duitsland. Het schip is nu in handen van kunstenaarscollectief De Spullenmannen. Ze vertellen graag meer over het schip en hun activiteiten.
  • Patrouillevaartuig Zeehavenpolitiek P5, 27 juli-9 augustus. Dit is een patrouilleschip van de Zeehavenpolitie. De P5 houdt toezicht en voert op het water surveillance en scheepscontroles uit. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Zeehavenpolitie, is dit bijzondere vaartuig twee weken lang bij ons op bezoek en is elke dag open voor bezoekers. Ervaren politiemensen sta je aan boord te woord en ze vertellen graag over het werk van de Zeehavenpolitie.
  • Reserve V, 10-23 augustus. De Reserve V is een antiek vrachtscheepje van het type Katwijker, gebouwd in 1926 bij scheepswerf Boot in Leiden. Tot de 80er jaren werd het schip gebruikt als vrachtschip voor stukgoed en later als classificeerdersvaartuig met pompen en compressoren in de Rotterdamse havens. Daarna werden de pompen gesaneerd en werd het schip verbouwd tot een varend woonschip met stalen opbouw, passend bij het antieke casco. 
  • Plastic Whale, 24 augustus t/m 6 september.
  • Tallship de Morgenster, 4 t/m 6 september

Meer informatie op de website van het MMR.

Foto: Sail Training Ship de Morgenster