Nieuws

Maritiem Festival Enkhuizen op 12 en 13 augustus

FVEN
EOC

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het jaarlijkse Maritiem festival plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ook dit jaar wacht alle zee- en visserijliefhebbers weer een fantastisch programma! Kom luisteren naar muzikale zeemansverhalen van Piet Paree en André Visser, en laat je betoveren door de Nautilus one-man-band van Arthur van Poppel. Houd jij van shantymuziek? Gedurende het hele weekend treden diverse shantykoren uit binnen- en buitenland op met hun zeemansmuziek. Je vindt ze op verschillende locaties in het buitenmuseum.

Demonstraties, tentoonstelling en workshops
Heb jij altijd al willen weten welke vissen er zwommen in de Zuiderzee? In de viswinkel op Pleintje Kampen wordt daar van alles over verteld! Daarnaast vind je door het hele buitenmuseum heen demonstraties van oude ambachten, zoals visroken, zeilmaken, touwslaan en scheepssmeden. Inspecteer verder draaiende scheepsmotoren en leer zelf scheepsknopen leggen. Ook is er een mooie tentoonstelling van modelvisserijschepen. Bij de stoomwasserij volgen kinderen een workshop ‘knopenbordje maken’ en kunnen ze in het kinderatelier een klompbootje pimpen*. Maak jij graag zelf muziek? Doe dan vooral mee aan de workshop ‘Jig Doll als percussie-instrument’.

Vaar mee met de Vereniging Botterbehoud!
Leden van de Vereniging Botterbehoud zijn het hele weekend in de museumhaven om met bezoekers te varen en vissen. Jij vaart toch ook mee? Wees welkom!

Kijk hier voor meer info