Maritiem evenement in Katwijk 18 september 2021

De Oranje Vereniging Katwijk aan Zee in samenwerking met de Vereniging de Motor Sleepboot (VDMS) organiseert op zaterdag 18 september een maritiem evenement en markt. In en om de oude vissershaven komen een groot aantal sleepboten, opduwers en luxe motors tezamen.

Op de kade komen er zo’n 100 kramen, demonstraties van oude ambachten, stationaire oude motoren en een dertig tal oldtimer vrachtauto’s. Nieuw dit jaar is, dat de sleepboten en opduwers zich op woensdag 15 september in Oude Wetering verzamelen en op donderdag 16 september in konvooi richting Katwijk varen.

Welkom geheten door de burgemeester
Het wordt een unieke vloot die vanaf Oude- en Nieuwe Wetering, via de Kaag, Leiderdorp, Leiden, Valkenburg, Oegstgeest, Rijnsburg in de loop van de middag in Katwijk aankomt. In Oude Wetering, gemeente Kaag en Braassem worden de deelnemers ontvangen door de loco burgemeester in het multifunctioneel centrum De Spreng. En ook bij aankomst in Katwijk worden de deelnemers door de burgemeester welkom geheten.

De VDMS heeft als doelstelling het behouden van varend erfgoed en het organiseren van evenementen. Het bekendste evenement zijn de jaarlijkse Nationale Sleepbootdagen waar er gedurende 3 dagen zo’n 200 sleepboten en opduwers samenkomen.

Voor verdere informatie contact:
Oranje Vereniging Katwijk aan Zee: arina@ovkatwijkaanzee.nl
Aanbrengtocht Oude Wetering : kweststrate@hotmail.com of
tel: 0653369892