Machtig varend erfgoed: de voormalige marine-tender van Winston

Elke boot heeft een eigen verhaal. Deze week in de rubriek ‘Aan mijn steiger’ in de Telegraaf: Winston Binken uit Almere vertelt over een voormalige marine-tender die als varend erfgoed te boek staat.

’Met deze voormalige marine-tender werden bemanningen van zeeschepen van en naar de wal gebracht. Later deed zij dienst als tender bij de marine in Amsterdam. In mijn diensttijd werden we met zulke boten altijd overgezet van de marinekazerne in Amsterdam naar het station en andere plekken in de stad.

Na mijn verhuizing naar Almere liep ik toevallig tegen deze voormalige marineboot aan. Ik was al snel verkocht. Zij is ingeschreven in het register varend erfgoed Nederland omdat ze al meer dan 50 jaar oud is. Het is een machtig gevoel om in zo’n negen ton zware boot van die leeftijd te varen met een moderne en sterke motor.

Samen met mijn zoon en wat professionele hulp heb ik ruim een half jaar aan de boot gewerkt. We hebben nagenoeg alles wat los kon, los gehad en hebben zo de boot van voor naar achter leren kennen.

Lees het gehele artikel op de bron: Telegraaf, alleen voor abonnees

Of kijk voor meer info op Binkboot.nl